Одесити – міністри урядів Української держави гетьмана П.Скоропадського: матеріали до історичних портретів Сергія Гутника та Георгія Афанасьєва - Гончарук, Т.; Дружкова, І. (Чорноморська минувшина, 2011)
Стаття присвячена персоналіям – Сергію Гутнику та Георгію Афанасьєву – міністрів урядів Української держави П. Скоропадського, біографії яких до 1918 р. були пов’язані з Одесою. Аналізується діяльність С. Гутника та Г. Афанасьева на міністерських посадах і її вплив на Одесу.