До історії пароплавства на Дунаї: “шханечні журнали” параплава “Сулин” 1852-1855 рр., як історичне джерело (за матеріалами Державного архіву Одеської області) - Гончарук, Т. (Чорноморська минувшина, 2011)
Вперше публікуються документи з Державного архіву Одеської області про діяльність пароплава-буксира “Сулин” на нижньому Дунаї протягом 1852-1855 рр. Документи показують роль та значення цього параплава в мирний час та під час Східної війни 1853-1856 рр., розкривають невідомі сторінки історії параплавства на Дунаї.