Дискурсивна когерентність та взаємодія наукового дискурсу з іншими в контексті постпостмодерну - Ільченко, О.М.; Шаля, О.І. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
У цій статті дискурсивна когерентність розглядається як багатошарове ментальне утворення, що створює загальну глобальну зв'язність між дискурсивними cегментами різних видів дискурсу. Також висвітлюються деякі культурні та лінгвістичні засади інтердискурсивної конвергенції. Особлива увага приділяється постпостмодерну як сучасній культурній парадигмі у процесі поєднання різних дискурсів. Зокрема розглядається всеохоплюючий характер взаємодії наукового дискурсу з медіадискурсом.