Об’єднання громадянських активістів як спільнот братського та орденського типу. - Недавня, О.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Ольги Недавньої «Об’єднання громадянських активістів як спільноти братського та орденського типу» здійснений релігієзнавчий аналіз особливостей, характерних для сучасної України об’єднань громадянських активістів. На основі опрацювання документальних матеріалів та польових досліджень виявлено, що вони демонструють певну спорідненість з спільнотами братського та орденського типів. Ключові слова: об’єднання громадянських активістів, Україна, спільноти братського та орденського типу, тяглість традицій.