Єпиcкоп Анатолій (Станкевич) та виникнення білоруської національної ідеї - Ільїн, О. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті розглядається білоруський період життя і творчості єпископа Анатолія (Станкевича), його внесок у розвиток білоруської історичної науки та полісько-української літератури на тлі виникнення білоруської національної ідеї.