Опыт разработки семейства кластерных комплексов Инпарком - Молчанов, И.Н.; Перевозчикова, О.Л.; Химич, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто проблеми розробки паралельних алгоритмів та програм для розв’язання так званих задач трансобчислювальної складності. Сформульовано вимоги до якості програмної складової інформаційних технологій (ІТ) та інструментів розробки паралельних МPI програм. Запропоновано інтелектуальну ІТ для автоматизації дослідження та розв’язання задач науки та інженерії і на її основі сформульовано принципи створення знанняорієнтованих комп’ютерів Інпарком.