Щодо ефективного використання інтелектуального потенціалу, який лежить в основі розвитку виробничих сил і виробничих відносин України та який може підняти її економіку - Андрушків, Б.; Кирич, Н.; Погайдак, О.; Мельник, Л. (Вісник економічної науки України, 2012)
Стаття розкриває можливості використання інтелектуального потенціалу в контексті семитомника: «Технологічний імператив розвитку інтелектуального потенціалу України», що побачив світ у видавництві: «Моноліт», Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля у 2009-2012 рр. – за наук. ред. д.е.н., проф. В.А. Ткаченка. Висвітлено теоретичні викладки та оцінку використання наукових досягнень у цій сфері. У контексті згадуваної наукової праці запропоновано шляхи активізації технологічного процесу розвитку інтелектуального потенціалу.