Автоматический метод динамического построения абстракций состояний формальной модели - Колчин, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Описано метод побудови абстракцій для підвищення ефективності перевірки формальних моделей. Послаблення відношення еквівалентності станів досягається за рахунок ігнорування незначущих значень атрибутів. Результати експериментів продемонстрували на деяких прикладах зменшення складності виконання перевірки властивостей моделі з експоненційної до поліноміальної.