Проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та реформи виборчого законодавства відповідно до вимог європейської інтеграції (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У січні 2009 року Інститут трансформації суспільства ініціював відновлення роботи Всеукраїнської ради міських голів України з проведення адміністративно-територіальної реформи. Він організував низку круглих столів українських міських голів у всіх регіонах нашої країни, які ухвалили важливі рішення щодо негайного проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та внесення змін до виборчого законодавства України. Були ухвалені відповідні Резолюції і Звернення до Президента ПАРЄ.