Виробничо-господарський потенціал промислового підприємства: аналіз підходів - Кленін, О.В. (Вісник економічної науки України, 2009)
Критичний аналіз літературних джерел, присвячений питанням оцінки, розвитку виробничо-господарського потенціалу, показав складність проблем його формування й ефективного використання підприємствами в ринкових умовах господарювання. Проте в даний час виникають труднощі, які пов’язані не тільки з прикладними аспектами цього питання, але й з уточненням та систематизацією понятійного апарату перелічених процесів. У статті проведено критичний аналіз теоретичних аспектів зазначеної проблематики, на основі якого наведено авторське тлумачення змісту поняття «виробничо-господарський потенціал промислового підприємства», що враховує особливості його формування для забезпечення економічного зростання.