Гострі суперечності в системі «людина – навколишнє середовище» – головна проблема сучасності - Дробноход, М.І. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті проаналізовано основні причини кризи у відносинах людини з природою, визначено фактори, які можуть призвести до самознищення людства, показано можливі шляхи еволюційного самозбереження населення планети в умовах глобалізації.