Аспекты системного анализа в прикладной теории информации для телекоммуникаций - Ильченко, М.Е.; Урывский, Л.А. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Описано новий напрямок прикладних досліджень у телекомунікаціях у вигляді прикладної теорії інформації, відображений як послідовність дій щодо встановлення структури дослідження інформаційно-телекомунікаційних систем та структурних зв’язків між елементами цього дослідження. Розкрито комплекс загальнонаукових, статистичних та математичних методів, на яких базується новий напрямок наукових знань.