Система управління грошовими потоками підприємства - Харченко, В.А. (Вісник економічної науки України, 2011)
У статті обґрунтовано систему управління грошовими потоками підприємства, в якій процес управління містить постановку цілі, основних задач, функцій, методів та інструментів. Встановлено, що одним із основних методів удосконалення управління грошовими потоками є оптимізація їх обсягу, яка дозволяє підвищити ефективність операційної діяльності та вивільнити кошти для здійснення капітальних вкладень у розвиток підприємства.