Підходи до розробки моделей енерго- та ресурсозбереження при організації процесів водопостачання - Кайдан, Л.І.; Соболевська, Л.І.; Тутова, О.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2010)
Розглядаються основні принципи та підходи до побудови моделей оптимізації енерго- та ресурсозбереження при виборі технологій водопостачання.