Онтологічні схеми інтелектуалізації систем підтримки прийняття рішень (СППР) - В’юн, В.І.; Кузьменко, Г.Є. (Математичні машини і системи, 2008)
В роботі розглянуті проблеми формування системотвірних засад інтелектуалізації СППР на базі онтологічних схем інформаційної підтримки методів аналізу (Data Mining) фактичної діяльності системи. Запропоновані загальносистемні схеми їх використання в забезпеченні інформаційної підтримки інтерактивних процесів самоорганізації та адаптації системи до змін умов та вимог до результатів функціонування.