Модель адаптивного тестування з нечіткою логікою - Федорук, П.І.; Масловський, С.М. (Математичні машини і системи, 2009)
Розглядається адаптивна модель тестування, що використовує апарат нечіткої логіки. Пропонується опис нечітких характеристик тестових завдань і функцій визначення рівня підготовки за 12-бальною шкалою. На основі даного опису будується алгоритм тестування з можливістю гнучкого настроювання викладачем-експертом.