Аналіз математичної моделі розповсюдження викидів з резервуарів у атмосферу - Тимків, Д.Ф.; Онацко, Р.Г.; Наслєднікова, М.А. (Математичні машини і системи, 2009)
Проведено розрахунки щодо реалізації створеної математичної моделі та аналіз отриманих результатів із встановленням закономірностей формування хмари забруднень у повітряному середовищі, викликаних викидами вертикальних стальних резервуарів, які є паровою фазою випаровування нафти і нафтопродуктів. Використання запропонованого підходу дозволяє підвищити ефективність прогнозування поширення шкідливих випарів на промислових підприємствах нафтогазового комплексу, що дозволить в найближчому майбутньому суттєво покращити техніко-економічні показники.