Підвищення дoфамінергічної регуляції та пригнічення прозапальних цитокінів запобігає формуванню стрес-провокованих порушень шлунково-кишкового тракту - Антонян, І.С. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Застосування резерпіну (2,5 мг/кг, в/чер щодобово протягом трьох діб) у поєднанні з іммобілізаційно-електробольовим стресом спричинює розвиток виразкових уражень дванадцятипалої кишки та шлунка, підвищує активність трипсину, амілази разом зі зниженням вмісту інгібітора трипсину в плазмі крові щурів. Застосування L-депренілу (0,5 мг/кг, в/чер) та пентоксифіліну (50,0 мг/кг, в/чер) спричинює потенційований протекторний ефект щодо появи стрес-провокованих порушень шлунковокишкового тракту.