Порушення функціонального стану прооксидантноїі антиоксидантної систем у мезентеріальних лімфатичних вузлах морських свинок у динаміці формування алергічного альвеоліту та корекція їх тіотріазоліном - Кресюн, В.Й.; Регеда, М.С.; Добрянський, С.Б.; Ковалишин, О.А. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Вексперименті наморських свинках показано, що алергічний альвеоліт (АА) супроводжується порушенням функціонального стану прооксидантної й антиоксидантної систем. Зростає вміст дієнових кон’югатів і малонового діальдегіду, знижується активність каталази, пероксидази і церулоплазміну в мезентеріальних лімфатичних вузлах при експериментальному АА. Виявлена антиоксидантна коригуюча дія на вказані показники при АА.