Показниково-статистична оцінка та економіко-математичне моделювання розвитку національної економіки у глобальному економічному середовищі - Пунько, Б.М. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті визначено характерні риси розвитку світового господарства та «Європейського проекту»,проаналізовано основні макроекономічні показники економіки України. Виокремлено несприятливі чинники,які характеризують проблему «інноваційності» виробничого і людського факторів. Ідентифіковано існуючу українську модель зовнішньоекономічної діяльності. Виражено складні та багатофакторні функціональні взаємозв’язки розвитку національної економіки в сучасному глобальному середовищі за допомогою економіко-математичного моделювання.