Проблеми підвищення ефективності державних цільових програм - Попович, О.С.; Велентейчик, Т.М. (Наука та наукознавство, 2009)
За результатами опитування керівників державних науково-технічних програм (ДНТП) зроблено оцінку ефективності існуючої системи ДНТП з пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки, визначені основні недоліки застосування програмно-цільового підходу в Україні. Запропоновано ряд заходів щодо підвищення дієвості та кардинального поліпшення якості вітчизняних програм, в тому числі внесення змін до Закону України «Про державні цільові програми».