Вікова структура кадрового потенціалу наукової системи України - Вашуленко, О.С. (Наука та наукознавство, 2009)
Простежено зміни кадрового потенціалу науки України за часи незалежності. Проведено аналіз вікової структури наукових кадрів України, який показав, що в нашій країні спостерігається стійка тенденція старіння наукових кадрів, яка негативно впливає на розвиток наукового потенціалу всієї країни. Крім того, проведено аналіз вікової структури наукових кадрів України за секторами науки та зроблено загальний висновок, що кадрова криза наукового потенціалу України продовжується.