Різномасштабні підприємства в економіці та інноваційному розвитку України - Ісакова, Н.Б. (Наука та наукознавство, 2011)
Проведено аналіз сучасного стану підприємництва з точки зору розподілу різномасштабних підприємств за видами економічної діяльності. Визначено внесок великих, середніх та малих підприємств у реалізацію продукції або послуг та зайнятість. Проаналізовані інноваційні показники підприємництва у посткризовий період. Зроблено висновок, що в умовах після світової фінансової кризи 2008 року ефективність підприємств та їх інноваційна активність потребують розробки та втілення у життя конкретних заходів підтримки з боку держави з урахуванням структури українського підприємництва за масштабом підприємств.