До питання про необхідність впровадження стратегічного планування наукової та науково-технічної діяльності в Україні - Булкін, І.О. (Наука та наукознавство, 2013)
У статті досліджено низку методологічних та практичних питань впровадження стратегічного планування в систему управління науково-технічною діяльністю в Україні. Для визначення проблемних зон в реалізації науково-технічної політики спеціальну увагу приділено аналізу основних тенденцій фінансування НДДКР за джерелами коштів та секторами-виконавцями.