Створення середовища виконання наукових додатків у грід з використанням інструментаріїв GridSphere та Vine Toolkit як частини комплексного наукового шлюзу - Романюк, О.М.; Сапігора, А.С.; Свістунов, С.Я.; Марченко, О.І. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Запропоновано метод реалізації виконання наукових додатків у Грід-середовищі в межах комплексного наукового шлюзу, який побудовано з використанням GridSphere та Vine Toolkit. Наведено модель архітектури такого наукового шлюзу. Розглянуто особливості використання технології Flex та процес побудови веб-додатків для визначеного наукового шлюзу.