Правила підвищення узгодженості індивідуальних експертних ранжирувань під час проведення групових експертиз - Каденко, С.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Викладено ідею алгоритму організації зворотного зв’язку з експертами з метою підвищення узгодженості індивідуальних ранжирувань альтернатив при їхній агрегації. Множину індивідуальних ранжирувань запропоновано вважати достатньо узгодженою для агрегації якщо підсумкове відношення, що отримано на їхній основі, є транзитивним. Якщо відношення не є транзитивним, агрегація індивідуальних ранжирувань вважається неприпустимою, і слід звертатися до експертів із пропозиціями щодо змін попередньо заданих ними ранжирувань альтернатив, які б дозволили зробити підсумкове відношення транзитивним. Представлено строгу постановку' задачі та ідею алгоритму її розв’язання.