Академік НАН України Валерій Кухар: "Україна має поспішати з освоєнням альтернативних палив" - Кухар, В.П. (№4, 2007)
Науковці Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України за 20 років своєї діяльності зробили чільний внесок у розв’язання багатьох фундаментальних і прикладних проблем сучасної хімії. Серед найважливіших досягнень інституту — синтез і розробка біологічно активних пептидів, білків, нових регуляторів для застосування у медицині та сільському господарстві, хімічні моделі біологічних процесів, створення наукових засад і технологій одержання практично важливих нафтопродуктів (палив, мастильних матеріалів тощо), дослідження, спрямовані на оздоровлення навколишнього природного середовища. Від заснування і дотепер інститутом керує відомий учений академік НАН України Валерій Павлович КУХАР. Інтерв’ю з ним пропонуємо нашим читачам.