Зміни у відносних позиціях окремих країн та регіонів у світовій системі НДДКР та продукування знань - Єгоров, І.Ю. (Проблеми науки, 2012)
Розглянуто зміни в рівнях розвитку науки в різних країнах та регіонах світу. Зауважено, що в останні роки істотно зросло значення країн Азії як генератора нових наукових знань та інновацій. Зроблено висновок про необхідність коригування наукової політики України з урахуванням нового співвідношення сил у сфері науки і технологій в сучасному світі.