Податок на прибуток страхових компаній - Жуковська, Я.М. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Сьогодні є підстави стверджувати, що у податковій історії України прийняття Податкового кодексу засвідчує появу особливих, принципово нових тенденцій. На відміну від попередніх зусиль, спрямованих на побудову базових, первинних елементів нормальної податкової системи, значна кількість сьогоднішніх реформ покликані підготувати існуючу систему до функціонування в умовах швидкого економічного зростання, розвинених фінансових ринків і повноцінної, інтегрованої участі у світових економічних структурах. Важливою частиною цього нового етапу обіцяє стати ініціатива щодо реформування підходів в оподаткуванні ринку страхових послуг, яка і досі є нагальною і надзвичайно тяжкою задачею.