Оцінка довжини рецесії за індексом незворотності процесів на прикладі криз світового енергоринку - Соловйов, В.М.; Рибчинська, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Підчас останньої світової фінансової кризи посилився науковий інтерес дослідників до такої невід’ємної складової економічних процесів як рецесія і до проблеми визначення її довжини. Адже, своєчасне виявлення закінчення рецесійного процесу дозволяє суб’єктам економічної діяльності ефективніше скористатися своїми ресурсами.