Нагнетание жидкости в трещиновато-пористую среду с учетом изменения ее напряженного состояния - Головко, С.А. (Геотехническая механика, 2012)
Отримано рівняння, що описують фільтрацію в напруженої трещиновато-пористому середовищу з кінцевим числом напрямків орієнтації тріщин. Проведено аналіз отриманих рівнянь та відповідність їх, виходячи з конкретних умов нагнітання, відомим раніше рівнянням фільтрації.