Повсякденне життя українських селян у 1950–1960-х рр. (історіографія проблеми) - Лисак, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Проаналізовано історіографію вивчення повсякденного життя українських селян у 1950–1960-х рр. Автор дійшов висновку, що протягом декількох десятиліть була створена солідна наукова база дослідження українського села. Роботам притаманна увага до соціально-економічних, політичних та культурних умов існування сільської спільноти. Між тим проблема життєвої практики селян залишається поза увагою дослідників.