Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень

В статье приведены методики определения консервантов и подсластителей, используемых при производстве безалкогольных напитков, соусов, майонезов, кетчупов; представлены средние величины содержания пищевых добавок в перечисленных продуктах питания, которые были определены методом высокоэффективной жид...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Національна академія наук України
Дата:2008
Автори: Гончаренко, Т.П., Гончаренко, О.Г.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Національна академія наук України 2008
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/5606
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Харчові добавки як об'єкт моніторингових досліджень / Т.П. Гончаренко, О.Г. Гончаренко // Екологія довкілля та безпека життєдіяльн. — 2008. — № 4. — С. 81-84. — Бібліогр.: 4 назв. — укp.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-5606
record_format dspace
spelling irk-123456789-56062010-01-28T12:01:08Z Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень Гончаренко, Т.П. Гончаренко, О.Г. В статье приведены методики определения консервантов и подсластителей, используемых при производстве безалкогольных напитков, соусов, майонезов, кетчупов; представлены средние величины содержания пищевых добавок в перечисленных продуктах питания, которые были определены методом высокоэффективной жидкостной хроматографии. Результаты исследования показывают, что количественное содержание определяемых консервантов и подсластителей не превышает максимально допустимые уровни. The article deals with the quality of food additions and the influence of them on the human health. The author shows the methods of determination of conservates and sweetens used for the production of soft drinks, sauces and so on. The average results of food additions maintenance defined by the method of effective liquid chromatography are presented in article. Research results show that quantitative maintenance of determined conservates and sweetensdoes not exceed maximally possible levels. 2008 Article Харчові добавки як об'єкт моніторингових досліджень / Т.П. Гончаренко, О.Г. Гончаренко // Екологія довкілля та безпека життєдіяльн. — 2008. — № 4. — С. 81-84. — Бібліогр.: 4 назв. — укp. 1726–5428 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/5606 504.064:613.29 (477.46) uk Національна академія наук України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
description В статье приведены методики определения консервантов и подсластителей, используемых при производстве безалкогольных напитков, соусов, майонезов, кетчупов; представлены средние величины содержания пищевых добавок в перечисленных продуктах питания, которые были определены методом высокоэффективной жидкостной хроматографии. Результаты исследования показывают, что количественное содержание определяемых консервантов и подсластителей не превышает максимально допустимые уровни.
format Article
author Гончаренко, Т.П.
Гончаренко, О.Г.
spellingShingle Гончаренко, Т.П.
Гончаренко, О.Г.
Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень
author_facet Гончаренко, Т.П.
Гончаренко, О.Г.
author_sort Гончаренко, Т.П.
title Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень
title_short Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень
title_full Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень
title_fullStr Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень
title_full_unstemmed Харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень
title_sort харчові добавки як об’єкт моніторингових досліджень
publisher Національна академія наук України
publishDate 2008
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/5606
citation_txt Харчові добавки як об'єкт моніторингових досліджень / Т.П. Гончаренко, О.Г. Гончаренко // Екологія довкілля та безпека життєдіяльн. — 2008. — № 4. — С. 81-84. — Бібліогр.: 4 назв. — укp.
work_keys_str_mv AT gončarenkotp harčovídobavkiâkobêktmonítoringovihdoslídženʹ
AT gončarenkoog harčovídobavkiâkobêktmonítoringovihdoslídženʹ
first_indexed 2023-03-24T08:33:51Z
last_indexed 2023-03-24T08:33:51Z
_version_ 1796139290271416320