Особенности анамнеза женщин с СПКЯ и разными типами ожирения - Фаид А.И. Арар; Железная, А.А.; Бабенко, О.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Було вивчено особливості анамнезу жінок з СПКЯ та різними типами ожиріння. З’ясовано, що пацієнтки не відрізнялися за соматичним та репродуктивним анамнезом. У той же час, зареєстровано відмінності у статевому розвитку, менструальній функції, гінекологічному та сімейному анамнезі у жінок залежно від місця превалюючого накопичення жиру. Автори прийшли до висновку, що винайдені особливості є наслідком різного рівня гормонів та особливостями їх метаболізму.