Ферментний кондуктометричний біосенсор для визначення мальтози
Мета. Розробити ферментний кондуктометричний біосенсор для визначення мальтози. Методи. У роботі використано кондуктометричні перетворювачі, що складаються з двох пар золотих гребінчастих електродів. На поверхню останніх нанесено біоселективну мембрану, до скла дуякої входять ферменти глюкозооксидаз...
Збережено в:
Дата: | 2009 |
---|---|
Автори: | , , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
2009
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/5689 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Ферментний кондуктометричний біосенсор для визначення мальтози / В.М. Пешкова, О.Я. Саяпіна, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2009. — Т. 25, № 4. — С. 272-278. — Бібліогр.: 18 назв. — укp. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineРезюме: | Мета. Розробити ферментний кондуктометричний біосенсор для визначення мальтози. Методи. У роботі використано кондуктометричні перетворювачі, що складаються з двох пар золотих гребінчастих електродів. На поверхню останніх нанесено біоселективну мембрану, до скла дуякої входять ферменти глюкозооксидаза, мутаротаза, α-глюкозидаза. Резуль тати. Лінійний діапазон концентрації глюкози і мальтози, яку можна виявляти задопомогою кондуктометричного біосенсора для визначення мальтози, становить від 0,002 до 1 мМ. Час, потрібний для встановлення концентрації мальтози в розчині, дорівнює 1–2 хв. Досліджено залежність величини відгуку біосенсора на внесення субстрату від рН, іонної сили та буферної ємності робочого розчину, представлено дані по селективності біосенсора. Розроблений кондуктометричний біосенсор характеризується високою операційною стабільністю та відтворюваністю сигналу. Висновки. Створено ферментний кондуктометричний біосенсор для визначення мальтози та проаналізовано його робочі характеристики. Запропоновану методику вимірювання мальтози можна застосовувати у подальшому в харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва. |
---|