Врахування циклічності технологічних, економічних та природно-екологічних процесів при прогнозуванні в системі моніторингу навколишнього середовища гірничодобувних регіонів - Копач, П.І.; Горобець, Н.В.; Данько, Т.Т. (Екологія і природокористування, 2010)
На основі сучасних підходів розроблено основні методологічні положення прогнозування стану навколишнього середовища гірничодобувних регіонів, які базуються на виявленні циклічностей природно-екологічних, економічних та технологічних процесів.