Еколого-геохімічні дослідження ґрунтів в зоні впливу підприємств чорної металургії м. Маріуполя - Кураєва, І.В.; Войтюк, Ю.Ю.; Манічев, В.Й. (Екологія і природокористування, 2011)
Вивчено закономірності розподілу і форми знаходження важких металів у ґрунтах і компонентах оточуючого середовища поблизу комбінатів чорної металургії м. Маріуполь.