Гігієнічні аспекти відновлення відкритих техногенних бедлендів із застосуванням осадів міських стічних вод - Шевченко, О.А.; Дзяк, М.В.; Крамарьова, Ю.С. (Екологія і природокористування, 2012)
Зростання індивідуального водоспоживання у великих містах породжує проблему утворення і розміщення на території населених пунктів значної кількості осадів стічних вод. Часто вони представляють епідемічну небезпеку для людини і с джерелом потрапляння у довкілля техногенних хімічних речовин. На основі санітарно-гігієнічної оцінки осадів комунальних стічних вод м. Кривого Рогу розглядається можливість і даються рекомендації для її безпечного використання при створенні вторинних природних ландшафтів у місцях «місячних поверхонь» після відкритого видобутку залізної руди.