Тематична онтологія процесів застосування даних дистанційного зондування для моніторингу Землі з космосу - Вишняков, В.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
У статті розглянуто алгоритм побудови онтології відбору даних дистанційного зондування Землі за тематичним призначенням та навпаки. Сформовано вимоги до розроблення онтології. Наведено фрагменти глосарію.