Формальні нейронні структури - Ільман, В.М.; Шинкаренко, В.І. (Штучний інтелект, 2012)
Запропонована універсальна структурна формалізація штучного нейрона. Штучний нейрон моделюється складною формальною конструктивною структурою, носієм якої є дві автоматні структури: вхідно-інтеграційна та активаційно-генеруюча. Розглянуто деякі операції над конструктивними нейронами.