Моделювання фільтрації із споруд з екранами для оцінки ефективності природоохоронних заходів - Березницька, Ю.О.; Волошкіна, О.С. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Для оцінки і прогнозу підтоплення і забруднення прилеглих територій до водойм різного призначення (каналів, хвостосховищ тощо) з екранами різних конструкцій проведено аналіз методу фільтраційних опорів для розрахунку фільтраційних витрат із споруд. Запропоновано методику врахування додаткового фільтраційного опору на недосконалість конструкції протифільтраційного екрану.