Екологічна оцінка стану лісових (захисних) екосистем Богуславського агролісництва Київського регіону - Абу Діб, С.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Екологічна оцінка лісових екосистем Богуславського агролісництва Київської області дозволяє констатувати сучасне лісорозведення і відтворення захисних лісових ресурсів, їх охорону та досягнення реалізації протиерозійних заходів. Отримана інформація про лісовіекосистеми (категорії захисності) може бути використана для розробки екологічних програм із питань забезпечення стійкого розвитку соціально-економічних систем на локальному рівні.