Структурно-функціональна оптимізація агролісомеліоративних еколого-економічних систем - Удод, В.М.; Абу Діб, С.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
У роботі показано застосування методів інженерно-захисної фітомеліорації задля забезпечення еколого-безпечного розвитку природних і штучних систем. Розглянуто застосування різних типів конструкцій ЗЛН в агролісництві та запропоновано найоптимальніші підходи до оптимізації лісокористування та лісовідновлення.