Космічний моніторинг гідрологічних заказників Хмельницької області з використанням ГІС - Атрасевич, О.В.; Шумейко, В.О. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Проведена класифікація даних дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) і створено карту використання земель, які входять до складу гідрологічних заказників. Запропонований метод визначення техногенного впливу на зміни водойм, які входять до гідрологічних заказників. Визначено основні чинники, які впливають на екологічну ситуацію в межах заказників.