Оптимізація екологічних витрат як передумова становлення механізму ефективного природокористування: регіональний аспект - Марченко, К.С. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Розглянуто сутнісну характеристику екологічних витрат господарюючих систем Житомирщини та визначено їх вплив на ефективність природокористування.