Турецький фактор етнополітичної ситуації в Криму - Шевчук, О.Г. (Геополитика и экогеодинамика регионов, 2007)
Стаття присвячена аналізу деяких змін у підходах турецьких офіційних кіл до проблеми повернення й облаштування кримських татар, що наступили після завершення "ери С. Деміреля". Мова йде, зокрема, про визнання Туреччиною ролі України в процесі повернення репатріантів до Криму, що відкриває нові перспективи для україно-турецького співробітництва в сфері підтримки цього процесу.