Динаміка змін хмарного покриву над територією україни в умовах сучасного клімату - Заболоцька, Т.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2010)
Виконано статистичну оцінку змін показників хмарного покриву над територією України протягом 1961-2008 рр. Визначено, що кількість хмар зменшилась, особливо кількість похмурих днів за нижньою хмарністю. Показано, що зміни хмарності відбувались нерівномірно і були зумовлені дією циркуляційних процесів.