Особливості просторово-часової структури полів дефіциту насичення та їх зв'язок з Північноатлантичним коливанням в умовах сучасного клімату України - Сидоренко, А.В.; Затула, В.І. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Проаналізовано тренди місячних рядів середнього дефіциту насичення, оцінено залежності величини дефіциту насичення від висоти над рівнем моря, широти та довготи місцевості, охарактеризовано періодичні коливання місячних величин середнього дефіциту насичення, проведено оцінку впливу Північно-Атлантичного коливання на розподіл полів дефіциту насичення.