Субсидіарність по-українськи: реалії та перспективи (політологічний аналіз) - Некряч, А.І. (Проблеми міжнародних відносин, 2010)
У статті розглянуто застосування у вітчизняній практиці принципу субсидіарності та проблемні боки цього процесу. Обґрунтована також необхідність удосконалення механізмів функціонування місцевої влади, їхня взаємодія із центральними гілками влади.