Дослідження Вадимом Щербаківським решток палеолітичного житла в Гінцях: нездійснене відкриття - Гавриленко, І.М. (Кам’яна доба України, 2011)
У 1914-1915 рр. експедицією В.М. Щербаківського в Гінцях були виявлені й розчищені рештки палеолітичного житла, однак ні він сам, ні присутній на розкопках В.О. Городцов не зуміли їх правильно атрибутувати. Завадиля цьому науковому відкриттю наукова парадигма, якої дотримувалися тоді дослідники палеоліту.